‘Het was een hele belevenis’

‘Het was een hele belevenis’

Nederlandse vakantiegangers in de kerk Prachtig dat zoveel Nederlandse vakantiegangers deze zomer bewust een Franse kerkdienst hebben bezocht. Mooie ervaringen: Monique: ‘Het was een hele belevenis om in Annecy naar de kerk te gaan. Ten eerste omdat onze campingoverburen, tot onze grote verrassing, ook de dienst wilden bezoeken en we ons allemaal zo in de vroege morgen op de camping klaarmaakten om naar de kerk te gaan. Toen midden in de stad het gebouw zien te vinden en parkeren in de parkeergarage. Heel anders dan we gewend zijn, natuurlijk..’ Anne Marie: ‘Zingen van onbekende woorden, maar met herkenbare melodie. We vonden het een bemoedigende ervaring van gemeenschap der heiligen, fijner dan het volgen van een Nederlandse dienst via internet.’ De gemeente van Brouzet-les-Alès (30) heeft deze zomer voor het eerst haar kerkdienst toegankelijk gemaakt voor Nederlandse vakantiegangers door vertaling van de preek en ontmoeting na de dienst. Ze zagen hun gemeente groeien, met soms wel 80 extra bezoekers! Kerkenraadslid Diane: ’Wat een vreugde om samen te zingen en het geloof te belijden. Maar ook wat leerzaam! Wanneer we de gezinnen zien komen met al hun kinderen, met een bijbel in de hand. Wanneer we zien dat ze tijdens hun drie-weekse-vakantie, iedere zondag trouw naar de kerk komen. Wanneer we zien met welke spontaniteit ze bleven hangen na de dienst om in gesprek met elkaar te zijn. Wie zijn wij dan? Dank Heer, voor deze bemoedigingen die u ons heeft gezonden!’ In de gemeente van Le Mas d’Azil werd ik zelf twee zondagen verrast door o.a. Gouds bezoek. Een mooi cadeau! Zending verbindt! Uw komst is voor de Fransen tot zegen en tot voorbeeld geweest! Tot volgend jaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *